|
Fostul edil recunoaşte că nu se aştepta să piardă alegerile
Ieri, imediat ce s-a încheiat şedinţa în cadrul căreia a fost învestit Consiliul Local, iar noul primar al municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, a depus jurământul, fostul edil, Gheorghe Nicuţ, a predat ştafeta. Pentru a afla cum percepe această schimbare, ce părere are despre noua echipă şi care sunt lucrurile pe care le regretă, am stat de vorbă cu domnia sa.
Privind în urmă, ce ne puteţi spune despre cei 12 ani de activitate în calitate de primar al municipiului Curtea de Argeş?
- Trebuie să se ştie că eu, în 1996, când am fost ales pentru prima dată primar, mi-am zis: „Ţine minte că va veni o zi când nu vei mai fi primar şi trebuie să acţionezi ca atare!”, aşa că întreaga mea activitate s-a derulat în spiritul acestor cuvinte. Deci, nu-mi este deloc ruşine cu ceea ce am reuşit să fac în oraş. Retrospectiv, uitându-mă la cei 12 ani, ştiu că în 1996 toate şoselele erau zob şi că progresul este evident. Zecile de kilometri de conducte de apă şi canalizare vor rămâne. Serviciul Public era în curtea primăriei şi, practic, nu avea niciun fel de dotare. Astăzi, vede toată lumea ce poate să facă SPGC-ul. Chiar dacă pieţele agroalimentare vor avea nevoie de renovare, oricum vor dăinui 15-20 de ani, şi în 1996 nu era niciuna. Nimeni nu poate trece cu vederea cum arată astăzi şcolile, unele încă în şantier, şi cum erau în 1996. Am reuşit să ţin în echilibru consiliile locale în cele trei legislaturi şi cred că a primat interesul cetăţeanului, şi nu al unuia sau altuia, şi mai cred că oricând şi oriunde am reprezentat cu demnitate oraşul, iar acesta este un câştig real pentru municipalitate.
Vă aşteptaţi la un astfel de rezultat al alegerilor?
- Evident că nu mă aşteptam, mai ales că în sondajele preelectorale stăteam destul de bine, dar poporul are întotdeauna dreptate, şi votul din turul doi a fost destul de concludent. Cred că mutaţia s-a produs şi pe fondul general de creştere a PSD în judeţ, şi cu o notă semnificativ de clară a influenţei votului din Bucureşti.
Aţi optat pentru funcţia de consilier judeţean...
- Am optat pentru funcţia de consilier judeţean, aşa cum am declarat înainte chiar de turul întâi, când eu am anticipat că va fi un tur doi între PNL şi PSD. Am optat pentru funcţia de consilier judeţean şi pentru a face ca echipa de la Curtea de Argeş să fie mai tânără, şi sunt convins că va fi şi cu rezultate mai bune. De altfel, am lucrat cu fiecare dintre cei doi din echipa actuală, avem şi viziuni comune, şi în mod cert ne vom sfătui în problemele de interes pentru oraş. La rândul meu, voi fi, în mod categoric, o voce importantă pentru municipiul Curtea de Argeş.
Făcând un bilanţ al activităţii, este ceva ce nu aţi reuşit să faceţi, iar acum vă pare rău?
- Da, în mod categoric mă gândesc că, deşi acum suntem în lucrări în cartierul Marina, poate că ar fi trebuit să ne aplecăm mai mult asupra cartierelor necentrale. Dacă am vrut ceva şi nu am reuşit, acel lucru este rezolvarea canalizării pluviale pe Bulevardul Basarabilor şi în zona centrală.
Cum comentaţi faptul că funcţia de viceprimar a revenit colegului dvs. de partid, Costinel Vasilescu?
- Sigur că este o bucurie ca partidul să aibă reprezentant în structura administrativă de conducere. Rezultatul era previzibil, pentru că eu cred că de această dată s-a votat pentru un echilibru al puterii locale. Dincolo de asta, însă, cred că cei doi vor forma o bună echipă, şi în consiliu va fi o atmosferă propice lucrului.
La finalul celor trei man-date, le transmiteţi ceva locuitorilor municipiului Curtea de Argeş?
- Le mulţumesc, pentru că în toţi aceşti 12 ani am putut să lucrăm împreună, căci altfel ar fi fost imposibil de realizat ceva! Proiectele începute vor fi duse în mod categoric la bun sfârşit, şi-i rog pe toţi argeşenii să sprijine echipa actuală.
 |